Nordlysjakt med kamera

Under veiledning av en erfaren fotograf og villmarksguide lærer du i en av de vakreste områdene i verden grunnleggende og avanserte teknikker for landskaps-, nordlys- og villmarksfotografering. Det blir noen intense fotodager for den som vil ekspandere sine ferdigheter i dramatiske omgivelser. Ringstad Resort er omringet av vill, uberørt natur og dyreliv og her er muligheten for at nordlyset danser fremfor kameralinsen din stor.

Nordlysfotograf og villmarksguide Ian Robins sørger for faglig påfyll både innendørs og utendørs. Du får inspirasjon gjennom presentasjoner og forelesninger, bildekritikk, foto-demonstrasjon i det fri, diskusjoner og sosialt samvær. Vi jobber med forskjellige teknikker og tema, slik at den enkelte kan utvikle seg gjennom nye erfaringer og kunnskap om komposisjon, teknikk, bildebehandling, lys, tanker og refleksjoner rundt fotografering av dyr, landskap og lys.

Små grupper gir oss mulighet til individuell oppfølging og tilbakemelding, slik at både nybegynnere og mer erfarende fotointeresserte kan delta.

Vi bor på Ringstad Resort, som er et sjarmerende sted helt i sjøkanten mellom fjell, fjord og holmer på yttersiden av Vesterålen. Ca. 60 km fra Sortland hvor vi henter våre gjester enten på Flybussen eller på Hurtigrutekaia.

Kursinnhold

  • Komposisjon og oppbygning av bilder
  • Det tekniske med blender og lukker, generelt om kameraets innstillinger
  • Teknisk kvalitet i bildene
  • Inspirasjon og kreativitet
  • Landskaps-, dyre- og nordlysfotografering m.m. (ørn, lys, landskap)
  • Makro og detaljer
  • Noen teknikker for mer spennende bilder (bruk av blitz, panorering)
  • Bildebehandling på skjerm
  • Individuell tilpasset undervisning etter behov, m.m.

Hver enkelt får gode muligheter til å spørre om ting direkte med kursleder mens vi er utendørs og tar bilder. Det blir lagt stor vekt på gjennomgang av deltakernes bilder etter dagens foto. Fotograf Ian Robins er engelsk, men snakker også norsk og tysk.

Forhåndskunnskap: I utgangspunktet kan hvem som helst med et digitalt kamera delta. Det gis hjelp til de som ikke mestrer de mest grunnleggende ting med et kamera. Det er en fordel med et såkalt speilreflekskamera, men ikke påkrevd. Vi har kamera og utstyr til utleie om ønskelig.

Det blir turer ut i båt for å fotografere ørn på kloss hold. Alt etter lys og værforhold blir det flere utflukter til noen av de mest fotogene plassene på yttersiden.

Velkommen til en intensiv og lærerik fotoreise!

Fakta

Ta med klær etter forholdene. Vi jobber ute i felten uansett vær.

Dato

På forespørsel.

Booking og finfo

Base:  Ringstad Resort, Ringstad
Fotograf og guide: Ian Robins. Snakker norsk, engelsk og tysk. Se hans bilder på vår Facebook-side

Book i dag

Book din neste opplevelse på Ringstad Resort